Kurssit ja työpajat lapsille ja nuorille

Taidekasvatus

Caisa tukee päiväkotien ja koulujen kansainvälisyyskasvatusta tarjoamalla ryhmille ilmaisia esityksiä, kursseja ja lyhyitä työpajoja. Päiväkoti- ja kouluyhteistyö muodostavat merkittävän osan Caisan kansainvälisyyskasvatusta. Lisäksi järjestämme lapsille ja nuorille taidepainotteisia kursseja koulujen lomakausina. Myös kotona lapsiaan hoitavat vanhemmat löytävät Caisassa ohjelmasta 1.5 v–3-vuotiaille lapsilleen mukavaa tekemistä.

  • 5 x 2 -taideopetus
  • Avoin toiminta 0–6-vuotiaille

Opiskelupaikan peruuttaminen ja kurssin lopettaminen

Opiskelupaikan peruuttamisesta ja lopettamisesta tulee alaikäisen oppilaan huoltajan tehdä välittömästi kirjallinen ilmoitus tuottajalle, vähintään seitsemän arkipäivää ennen kurssin alkua. Tällöin kurssimaksun palautuksesta vähennetään 15 € käsittelykuluja. Jos kurssipaikka peruutetaan kesken kurssin kurssimaksua ei palauteta.  Maksun palautusta kurssin keskeytyksen vuoksi voi anoa vain poikkeustapauksessa, esim. lääkärintodistuksen perusteella.

Vapaaoppilaspaikkaa on mahdollista hakea erillisellä lomakkeella, lataa lomake tästä. Lisätiedot teemu.savikurki@hel.fi.


IHAN SAMA? – Ympäristöaiheiset taideleirit lapsille ja nuorille 

Helsingin kaupungin kulttuurikeskukset (Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa, Vuotalo) järjestävät kesäkuun alussa ympäristöaiheisia taideleirejä helsinkiläisille lapsille ja nuorille. 

Leirit järjestetään 12.6. avautuvan Helsinki Biennaalin inspiroimina.  

Leireillä työskennellään paikallisesti omaan ympäristöön tutustuen, mutta pohditaan samalla, miten oma ympäristö ja oma tekeminen liittyvät ja vaikuttavat kaikkeen muuhun ympärillä olevaan. Elämme samassa kaupungissa, saman meren äärellä, yhteisellä maapallolla. Onko ihan sama, mitä teemme ja miten toimimme?  

Taideleirit ovat maksuttomia, mutta edellyttävät sitoutumista koko viikon työskentelyyn. 

Minun meri, meidän meri – Kulttuurikeskus Caisan kesäkurssit  

Caisan viikon mittaisten kesäkurssien teemana on Itämeri. 

Monitaiteellisten kurssien aikana keskustellaan siitä millainen suhteemme on Itämereen, sekä pohditaan taiteen keinoin sitä, miten voimme juhlia ja vaalia Itämerta nyt ja tulevaisuudessa. 

Kurssit sisältävät kuvataidetta, teatteri-ilmaisua ja tarinankerrontaa. 

Lapset luovat kesäkurssien aikana itse teatterin käsikirjoitukset, taustakuvat, lavasteet, asut ja teatteriesityksen. Kesäkurssin tavoitteena on luoda kokonainen teatteriesitys, joka dokumentoidaan osallistujien ja heidän perheiden katsottavaksi. Kuvaamista ja dokumentointia varten tarvitsemme tietenkin huoltajilta kuvausluvat. 

Kurssit on suunniteltu 7–12-vuotialle 

Työpajat vetää Eungyung Kim (kuvataide) ja Wisam Elfadl (teatteri). 

​​​​​​​LEIRI 1 / vk 23 / ma–pe 7.–11.6. klo 10–14   

LEIRI 2 / vk 24 / ma–pe 14.–18.6. klo 10–14 

Ilmoittautumiset sähköpostitse teemu.savikurki@hel.fi. Kerro ilmoittautuessasi seuraavat asiat:

- Huoltajan nimi 
- Huoltajan puhelinnumero 
- Leiriajankohta 1 tai 2 
- Lapsen, lasten nimi 
- Lapsen, lasten ikä 
- Tuodaanko ja haetaanko lapsi kursseilta 
- Kulkeeko lapsi itsenäisesti 
- Kuvauslupa 

Kännykät esille! – Mediataidetyöpaja 12–18-vuotiaille 

Viikot (37-47)

Perjantaisin kello 16-18 (17.9-26.11.) 

Työpajan tarkoitus on avata mediataiteen käsitettä video- ja äänitaiteen kautta. Työpajassa työskennellään lähinnä omalla kännykällä ja tutustutaan sen mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Suunnattu 12–18-vuotiaille. Aikaisempaa kokemusta ei vaadita. 

Työpajan aikana opitaan havainnoimaan omaa ympäristöä, syvennytään kännykän kameran käyttöön, äänisuunnitteluun ja tutustutaan helppokäyttöisiin leikkaus- ja äänieditointiohjelmiin. Tutustumme myös videokerronnan draamankaareen, kuvakerrontaan sekä kuvan ja tekstin yhdistämiseen (mielleyhtymät, aistit). Ohjaajina tuemme pajalaisia löytämään ja vahvistamaan omia kuvakulttuureitaan ja tuomaan niitä näkyvästi esille.  

Pajakertojen aikana syvennymme teemaan luennon merkeissä, keskustelemme aiheesta ja annamme pienempiä harjoitteita tunnin lopussa. Annamme kotitehtäväksi seuraavalle kerralle luentoon liittyvän havainnointitehtävän.  

Lopuksi tuotetaan teos työpajan aikana opittujen tekniikoiden pohjalta. Teos voi olla pelkkä ääni- tai videoteos tai yhdistelmä molempia. Pajalaiset saavat tehdä teoksen joko yksin, pareittain tai pienissä ryhmissä. 

Työpajan ohjaajat ovat Saban Ramadani ja Andra Savenius 

5 x 2 -taideopetus

Caisan 5x2-kurssit tukevat koulujen omaa taideopetusta ja kansainvälisyyskasvatusta. Monipuolinen kurssivalikoima vaihtelee lukukausittain. Caisassa järjestetään myös lyhempiä kursseja ja työpajoja.

avoin toiminta
perheen pienimmille

Taidetta taaperoille -kurssit ovat avoimia alle kouluikäisille.

http://www.caisa.fi/fi/avointoiminta