Kurssit koululaisryhmille

Syyslomakurssi

Koululaisten tanssillinen syyslomakurssi
ma–pe 16.10.–20.10. klo 10-14

Kokoviikkoinen syyslomalomakurssi, jonka aikana kokeillaan erilaisia tanssityylejä pitäen samalla hauskaa. Kurssilla leikitään pari- ja ryhmätanssileikkejä, kuunnellaan paljon erityylistä musiikkia sekä kokeillaan monen eri tanssilajin perusteita (mm. nykytanssi, house, hip hop). Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Tärkeintä on hauskanpito, sekä tietenkin musiikki! Opettajana Tuula Turunen. Sopii 9-14 vuotiaille

Kurssi on ilmainen mutta ennakkoilmoittautuminen 2.10. mennessä sähköpostilla
Oge Eneh, oge.eneh@hel.fi 

Caisan Olohuone


5x2 kurssit ala- ja ylä-asteille

Kurssit ja työpajat ovat tarkoitettu helsinkiläisille lapsille ja ne ovat maksuttomia, mutta ilmoittautuminen niille on sitova. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osa kursseista on mahdollista järjestää kouluissa. Kysy lisää oge.eneh@hel.fi.

Kursseille ilmoittaudutaan sähköpostilla: oge.eneh@hel.fiCaisa 5x2 kurssi
Flamencotanssin ja laulun kurssi 
Ke 6.9.–4.10. klo 9.30–11

Opitaan flamencolaulun eri tyylilajien laulamista. Erityishuomiota kiinnitetään flamencolaulun äänenkäyttöön. Tunneilla tehdään palmaksia laulaessa sekä harjoitellaan flamencolaulajan eleitten ja koko kehon mukaan ottamista laulamiseen. Harjoitellaan myös pieniä koreografiapätkiä, joita sovelletaan laulutuntien säkeistöihin. Opettaja: Anette Åkerlund on flamencolaulaja, -muusikko ja -tanssija. 

Kurssi on mahdollista järjestää koulussa. Info oge.eneh@hel.fiCaisa 5x2 kurssi
Oma asuinalue - TÄYNNÄ
To 2.11.–30.11. klo 9.30–11

Kuulutko luonnon läheisyyteen vai suurkaupungin vilinään? Asutko jo ihanneympäristössäsi vai tekisikö muutoksen ja muuttaisit kotiasi ja asuinpaikkaasi? Luomme yhdessä pienoismallin unelma-asuinpaikasta. Kurssi sopii 8-12 -vuotiaille. Opettajana arkkitehti Azra Lika. Opetuskielenä suomi.

Luokkahuone 4Caisa 5x2 kurssi
Tee oma Pop-up!
Ma 4.9.–2.10. klo 9.30–11 - TÄYNNÄ!

Pop-up kirjat ovat kolmeulotteisia liikkuvia kirjoja. Ne ovat olleet lasten kestosuosikkeja jo kauan. Pajassa tutkitaan pop-up kirjan tekniikoita ja kehitetään piirustustaitoja. lapset keksivät omia tarinoita ja toteuttavat ne sitten Pop-up -kirjana. Opettajana Kristina Laine, opetuskielenä suomi. Työpaja sopii 8–13-vuotiaille.  

Luokkahuone 1Caisa 5x2 kurssi
​​​​​​​Tokapu Kelka 
Ma 11.9.–9.10. klo 9.30–11- TÄYNNÄ!
24.10.–21.11. klo 9.30–11

Tässä työpajassa lapset oppivat matematiikka ja tekevät matemaattisia havaintoja leikin kautta. He ratkaisevat ongelmia värien avulla ja keksivät itse hauskoja matemaattisia pulmia. Opettajana Carlos Jordy Valderrama Solé. Opetuskielet englanti ja suomi. Työpaja sopii 11–13-vuotiaille. 

Luokkahuoneet 2 & 4


Caisa 5x2 kurssi
Kuorotyöpaja - 
Ti 3.10.–7.11. (ei 17.10.) klo 9.30–11 - TÄYNNÄ!

Kuorossa opitaan eri maanosien lauluja ukulelen, cajonien ja pianon säestyksellä. Työpajassa toteutetaan omia ideoita, opitaan eri laulutekniikoita ja soittamista ryhmässä. Aikaisempaa kokemusta kuorolaulusta ei tarvita. Opettajana musiikin ja taiteiden maisteri Dusica Grbatinic. Opetuskielet suomi ja englanti. Työpaja sopii 11–13-vuotiaille.

Kurssi on mahdollista järjestää koulussa. Info oge.eneh@hel.fi


Caisa 5x2 kurssi
​​​​​​​Rytmiä ja riemua! 
1.11.–29.11. klo 9.30–11 - TÄYNNÄ!

Beniniläiset rytmit ja liikkeet Länsi-Afrikasta yhdistyvät tässä työpajassa erilaisiin teatterileikkeihin ja – harjoituksiin. Tutustumme myös klovnerian perusteisiin. Kun leikimme tunnemme iloa ja mielihyvää. Nautimme pelien jännityksestä ja yhdessä tekemisestä. Heittäytymisestä afrikkalaiseen rytmiin ja liikkeeseen saamme voimaa ja rohkeutta ilmaisuumme. Mielihyvä, jakamisen ilo ja hyvä yhteistyö toimivat perustana klovneriassa ja yleensäkin esiintymisessä. Klovnille myös mokailu on täysin sallittua. Sitä suorastaan juhlitaan! Kielinä suomi, englanti, ranska ja minan kieli. Opettajina beniniläinen muusikko Aristide de Souza ja teatteriohjaaja, klovni Taina Mäki-Iso.Caisa 5x2 kurssi
Rumputyöpaja ja senegalilaista rytmiikkaa
To 2.11.–30.11. klo 9.30–11- TÄYNNÄ!

Tutustutaan djemberumpuun ja opitaan helppoja senegalilaisia rytmejä ja tanssiaskeleita. Heittäytyessämme afrikkalaisten rytmien maailmaan saamme rohkeutta ja voimaa ilmaisuumme ja vuorovaikutukseemme. Kurssi sopii 8–12-vuotiaille. Opettajana muusikko Pape Sarr. 

Olohuone


Caisa 5x2 kurssi
​​​​​​​Kiinalaista maalausta ja kalligrafiaa - TÄYNNÄ!
To 7.9.–5.10. klo 9.30–11

Työpajassa opitaan kalligrafian historiaa, perusteita ja kirjoitustyylejä sekä erilaisten siveltimien ja muiden välineiden käyttämistä. Harjoitellaan oman nimen kirjoittamista, luonnostelua ja opitaan vapaan pensselityylin maalausta sisältäen hedelmä-, puu-, vuori- ja eläinaiheita. Työpaja sopii 8-13v. Kielinä suomi. Opettajana: Hong Liu-Sertti, opetuskielenä suomi. 

Luokkahuone 4Caisa 5x2 kurssi
​​​​​​​Meksikon Alebrijes - TÄYNNÄ!
Fantastisia eläimiä 
Ti 12.9.–10.10. klo 9.30–11

Meksikon Alebrijes-hahmot ovat kansantaiteeseen kuuluvia mielikuvituseläimiä. Ne ovat kuin veistoksia ja niissä sekoittuvat erilaiset eläinhahmot. Tässä työpajassa lapset tutustuvat Alebrijesin historiaan ja päästävät oman mielikuvituksensa valloilleen luodessaan uusia hahmoja meksikolaista kartonkitekniikkaa hyödyntämällä. Opettaja taitelija Rosamaria Bolom, opetuskielenä suomi. 

Luokkahuone 4Caisa 5x2 kurssi
Kuka minä olen? Keitä me olemme? - TÄYNNÄ
Ti 31.10.–28.11. klo 9.30–11

Lapset pohtivat identiteettiään eri taidemateriaalien ja – tekniikoiden avulla. He saavat kertoa sekä visuaalisesti että sanallisesti keitä he ovat kurssin muille oppilaille ja kurssin päätteeksi järjestetyssä esityksessä/näyttelyssä. Teemat sisältävät lasten omia tuntemuksia, ympäristöön liittyviä asioita ja he voivat myös tehdä ihan oman lippunsa. Opettajana Eungyung Kim. Opetuskielet suomi ja englanti.  Työpaja sopii 8–13-vuotiaille. 

Luokkahuone 4