13.08.2018 13.31

Uuteen kulttuurikeskus Caisaan teos kuvataiteilija Jussi TwoSeveniltä

Kulttuurikeskus Caisan uudet tilat avataan lauantaina 18.8. Leipätehtaaan sisäpihalla, osoitteessa Kaikukatu 4, Helsinki.

Kulttuurikeskuksen sisääntuloaulaan tulee kuvataiteilija Jussi TwoSevenin suurikokoinen seinämaalaus Pikkuhäiveperhonen, Apatua ilia.

"Pikkuhäiveperhonen sopii mielestäni Caisaan hyvin, sillä sen voi tavata esimerkiksi Uudellamaalla liihottelemassa hiekkatien yllä viljapeltojen vieressä - ja maalauspaikkanahan on vanha leipätehdas, jossa Caisan tulevat tilat on nimetty eri viljojen mukaan", kertoo Jussi TwoSeven. "Pikkuhäiveperhonen on tulokaslaji, mutta se on sopeutunut tänne hyvin, joten yhteys Caisan monikulttuurisiin arvoihin lötyy myös tätä kautta."

Teoksen ideana on maalata pikkuhäiveperhonen todella yksityiskohtaisesti - myös siipien pienet suomut tulevat näkyviin. Näin maalaukseen tulee perhosen luontaisen kauneuden lisäksi myös särmikkyyttä. "Haluan jättää maalausjäljen näkyviin, tyylini mukaisesti, valumien ja roiskeiden muodossa. Lopputuloksena on kokonaisuus fotorealistista tarkkuuutta ja maalauksellisuutta", taiteilja lisää.

Jussi TwoSevenin (s. 1983) taitailijatausta on kehittynyt kaduilla ja julkisessa tilassa. Nuoruuden graffitien jälkeen hän on tehnyt katutaiteesta itselleen ominaisen ilmaisulajinsa. Julkisten teosten lisäksi taiteilija on esiintynyt myös gallerioissa.