31.01.2020 09.38

Kulttuurikeskus Caisa tuo kevääseen monimuotoisia elämyksiä

Syöpäsi minussa - Ismo Dance Company | kuvaaja Sakari Viika

Kulttuurikeskus Caisan monipuolinen kevätohjelmisto elää todeksi talon tavoitetta edistää Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi taiteen ja kulttuurin keinoin. Kevään ohjelmisto kannustaa yleisöä aktiivisuuteen ja toivottaa kaikki helsinkiläiset tervetulleeksi.

Caisan kevään ohjelmisto on tuttuun tapaan monipuolinen ja moniääninen. Luvassa on kaikkea burleskista maailmanmusiikkiin ja perinteisestä, monikielisyyttä juhlistavasta Satakielikuukaudesta upeisiin tanssiesityksiin ja aikuisten nukketeatteriin.

United in Love – The Queerlesque Show by Betty Fvck on queerein ja huikaisevin burleskiesitys, jota Suomessa on nähty! Esitys toivottaa aikuiskatsojat kauniiden viihdetaiteilijoiden maailmaan: luvassa on burleskia, boylesquea, draglesquea, sirkustaiteilijoita, laulajia, stand-up -koomikkoja ja paljon muuta!

Caisan keväässä nautitaan lukuisista upeista musiikki- ja tanssiesityksistä. Veteraani-kitaristi Hasse Walli esiintyy Caisassa 10-henkisen Asamaan-yhtyeen kanssa. He esittävät Senegalissa suosittuja hittejä ja uusia sävellyksiä. Vierailevina tähtinä lavalle nousevat saksofonisti Eero Koivistoinen ja trumpetisti Antero Priha.

Satakielikuukausi on vuosittainen, monikielisyyttä juhliva tapahtuma. Caisassa on luvassa kielellistä rikkautta ylistäviä elämyksiä spoken word -runoillasta monikieliseen lastenkonserttiin. Meniños, Multilingual Children’s Music on Satakielikuukauden päätöskonsertti, jossa lapset laulavat mukana ja tutkivat soittimien ääniä.

Kansantansseja elävän musiikin säestyksellä: Egypti & Argentiina -työpajassa opetellaan säestämään tanssiesityksiä sekä tanssimaan itse. Kaikenlaiset soittimet ja tanssitaidot ovat tervetulleita työpajaan! Ismo Dance Companyn koskettava ja henkilökohtainen Syöpäsi minussa tarkastelee syöpää sairastuneen läheisen näkökulmasta.

Aikuisyleisölle suunnattu nykynukketeatteriesitys Pilvien paino sukeltaa toisen maailmansodan myllerryksiin kahden kirjailijanaisen, Irene Nèmirovskyn ja Elvi Sinervon toisiaan risteävien elämäntarinoiden kautta. Esitys on kunnianosoitus kirjailijoiden työlle ja valinnoille. Samalla se kysyy, mitä on olla ihminen tässä ajassa ja voiko menneeseen katsomalla ymmärtää omaa aikaansa paremmin.

Kulttuurikeskus Caisa on jälleen mukana #StopHatredNow-kampanjassa. Usean taide- ja kulttuuriorganisaation yhteistyönä toteuttama tapahtuma rakentaa positiivisessa hengessä keskustelua moninaisuudesta, valtarakenteista ja konkreettisista toimintastrategioista. Tapahtuma on suunnattu taide- ja kulttuuri-instituutioille, yksittäisille taiteilijoille ja toimijoille sekä kulttuurivaikuttajille, mutta kuka tahansa aiheista kiinnostunut on tervetullut mukaan keskustelemaan.